Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Ferran Barbé parla de ‘Son i salut’ dins el cicle ‘Malalties cròniques a la nostra societat’ a l’IEI

La xerrada ha centrat la seva atenció en l’apnea del son, una dolència que en els darrers temps ha passat de ser vista com una simple alteració ser considerada com una patologia crònica que pot tenir implicacions greus.

‘Son i salut’ és el títol de la xerrada que el doctor Ferran Barbé ha ofert avui dins el cicle de conferències 'Malalties cròniques a la nostra societat', que organitza la secció de medicina de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La conferència s’ha celebrat a la Biblioteca de l’IEI i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l’IE, Rosa Pujol. Durant la xerrada, Ferran Barbé, membre del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova-IRB Lleida-Universitat de Lleida, ha parlat de l’apnea del son i de totes les seves conseqüències patològiques. En aquest sentit, Barbé ha recordat que fins fa ben poc, l’apnea del son era reconeguda com una alteració que els humans acceptàvem com a normals, però que els darrers avenços mèdics l’han reconegut com una patologia de tipus crònic que afecta la qualitat de vida i que pot tenir implicacions greus i fins i tot arribar a causar la mort.