Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Ferran Sàez i Anna Soldevila debaten sobre les emocions i la racionalitat al cicle ‘Repensar les nostres vides’ dins el 75 aniversari de l’IEI

La d’avui ha estat la segona de les quatre sessions que formen aquest cicle que proposa visions oposades sobre temes relacionats amb les vivències més íntimes de les persones.

‘Les raons del cor i la necessitat de racionalitat’ ha estat el títol del debat que aquest vespre han protagonitzat l’escriptor Ferran Sáez i Anna Soldevila, professora de Pedagogia i Psicologia de la UdL, dins el cicle ‘Repensar les nostres vides’, que forma part dels actes de commemoració del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L’Aula Magna de l’IEI ha assistit a un debat viu i que ha estat moderat per Carles Alsinet, degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. Cal Recordar que aquest cicle és la continuació d’una primera tongada de debats que, sota el nom de ‘Pensar l’actualitat’, ja va tractar temes de caràcter social i polític. Ara, en la seva segona entrega, el focus s’ha posat en temes de caire més personal i íntim, motiu pel qual ha adoptat el nom de ‘Repensar les nostres vides’.

Aquest segon cicle va ser inaugurat el passat 14 de novembre per la religiosa Lucía Caram i la política i periodista Montse Nebrera, que van parlar sobre ‘Els diners fan la felicitat?’ actuant com a moderador Joan Biscarri, vicerector de la UdL. Després de la sessió d’avui, el cicle s’aturarà fins al mes de febrer, concretament fins al dia 6, quan Josep Maria Esquirol, filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, i el consultor social Fernando Fantova parlaran sobre ‘Podem prescindir dels altres?’, un debat que estarà moderat per la psicòloga Mercè Birba.

El cicle es tancarà el 20 de febrer amb ‘I de la sexualitat quan en parlem?’, amb Francesc Granja, MBA per Esade, sexòleg, coach i divulgador, i que des de fa més de vint anys pateix una lesió medul·lar adquirida, i l’escriptora, sexòloga i investigadora Valerie Tasso, moderat per Maria Àngels Balsells, doctora en Psicopedagogia i professora de la UdL. Les diferents sessions se celebren sempre en dimarts a les 19.30 hores a l’Aula Magna de l’IEI.