Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Josep Murgades posa en valor la vigència la tasca de Fabra al llibre ‘Escrits sobre Fabra’

Publicada per Pagès Editors, l’obra ha estat presentada per Josep Vallverdú, que el dia 17 també oferirà a l’IEI una conferència sobre el lingüista emmarcada dins la cloenda de l’Any Fabra

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquest dijous, de la presentació del llibre ‘Escrits sobre Fabra’, de Josep Murgades, dedicat a la figura del lingüista català.

Emmarcat dins la cloenda de l’Any Fabra, l’acte ha comptat amb la presència de l’autor del llibre, de l’editor de l’obra, Lluís Pagès, del responsable de la direcció de l’IEI, Antoni Balasch, i de l’escriptor Josep Vallverdú, que n’ha fet la presentació.

Publicat per Pagès Editors dins la Col·lecció ‘Argent viu’, es tracta d’un conjunt de deu textos al voltant de diversos aspectes referents a la tasca codificadora de la llengua catalana duta a terme per Pompeu Fabra. Emmarcats en el context històric corresponent, els escrits donen compte raonat de l’aportació de Fabra com a teòric de la cultura de la llengua, però també com a activista en pro de la validació i de la difusió d’aquesta com a llengua de cultura. El llibre posa en valor, dons, la vigència de l’obra i de la tasca de Fabra. 

Josep Murgades és catedràtic de filologia catalana a la UB. Estudiós del Noucentisme, és un dels grans especialistes en la figura de Pompeu Fabra, amb obres com ara ‘Teoria de la llengua literària segons Fabra’, del que n’és coautor, i ‘Textos desconeguts de Fabra’, a més d’editor filòleg del volum 9 de les Obres completes de Fabra: ‘Textos i materials’, i coeditor del volum 8 d’aquestes, ‘Converses filològiques’.

Cal destacar, a més, que la cloenda de l’Any Fabra tindrà un segon acte a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Serà el dimarts 19 de febrer amb motiu de la conferència que oferirà el mateix Josep Vallverdú, titulada ‘El miracle de Fabra’.