Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’espectacle audiovisual del 75è aniversari de es podrà veure cada matí i tarda fins a l’1 d’abril al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Realitzat per Carles Porta, ‘Pedra, paper i aigua’ es projectarà d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 23.00 hores.

Des d’aquest dimarts i fins al diumenge 1 d’abril els lleidatans podran gaudir de ‘Pedra, paper i aigua’, l’espectacle audiovisual creat per Carles Porta amb motiu del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

‘Pedra, paper i aigua’ es projectarà cada matí i tarda al pati de l’IEI, amb uns horaris que aniran de les 11.00 a les 14.00 i de les 18.00 a les 23.00 hores, de manera que fins i tot quan l’edifici estigui tancat serà visible des de l’exterior. Cal recordar que l’espectacle es va estrenar al passat mes de desembre en una sessió en què es va projectar en gran format (mapping) sobre la façana de Blondel de l’IEI, una projecció que va ser presidida pel president de la Diputació i de l’IEI, Joan Reñé.

Realitzat per Carles Porta, ‘Pedra, paper i aigua’ posa en valor el fons patrimonial de l’IEI i ret homenatge als artistes, escriptors i investigadors de Ponent, expressant el seu compromís amb el territori en la promoció de la cultura. L’audiovisual té una durada d’uns 9 minuts i mig.

L’audiovisual està dedicat al paper rellevant de la institució en la difusió i recolzament de les arts, les lletres, la investigació i la memòria en l’àmbit de la cultura en tot el territori lleidatà, esdevenint una mirada al seu llegat per presentar-lo i representar-lo amb nous ulls pensant en els nous públics.

Es tracta d’una obra al·legòrica i simbòlica, articulada a partir de dos textos poètics que ens parlen del naixement. Textos d’autors ponentins: la pallaresa Concepció Maluquer i l’urgellenc Guillem Viladot. Aquestes dos peces són el cor de un audiovisual més ampli,
un gran collage animat que utilitza material gràfic completament divers, provinent dels diferents fons patrimonials de la institució, fons d’Arqueologia, Sala Gòtica, Arxiu, Biblioteca, Hemeroteca, Espai Porta, departament de Botànica, llegat Emili Pujol, i els barreja amb obres d’autors significatius, referents de les arts visuals de ponent com Ton Sirera.