Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI presenta el cicle ‘Repensar les nostres vides’, quatre jornades de diàleg i debat al voltant de temes de caire personal

El cicle se celebrarà de novembre a febrer i forma part dels actes de commemoració del 75è aniversari de l’IEI. Lucía Caram, Montse Nebrera, Ferran Sàez, Gemma Filella, Josep Maria Esquirol, Fernando Fantova, Francesc Granja i Valerie Tasso seran alguns dels participants en les sessions.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs serà l’escenari del cicle ‘Repensar les nostres vides’, que tindrà lloc en quatre sessions i que ha estat presentat avui. L’activitat forma part dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’IEI.

A la presentació hi han assistit la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; la directora, Montse Macià; i el responsable de la secció de filologia de l’IEI i d’aquestes jornades, Josep Maria Forné. En la seva intervenció, Rosa Pujol ha destacat el perfil elevat dels ponents i ha defensat que les jornades aposten pel diàleg, una paraula que en els darrers temps ha estat massa absent i que en aquests debats “servirà per deixar una mica de banda la realitat convulsa que ens està tocant viure i per demostrar, un cop més, que parlant s’entén la gent, tot i que tinguin posicions oposades”.

Per la seva part, Montse Macià ha destacat que és un cicle que va íntimament lligat amb l’esperit d’allò que ha de ser l’IEI al segle XXI, una “casa de debat i de reflexió sobre temes d’actualitat”, una valoració en la que ha coincidit Forné en referir-se a “la voluntat de pensar i de fer pensar de l’IEI” a través de jornades com aquestes.

El cicle és la continuació d’una primera entrega que, sota el nom de ‘Pensar l’actualitat’, va proposar temes de caràcter social i polític. Ara, en aquest segon cicle es proposen temes relacionats amb la vida personal i el seu creixement, per això ha estat batejat com ‘Repensar les nostres vides’. Les diferents sessions se celebraran sempre en dimarts a les 19.30 hores a l’Aula Magna de l’IEI.

La primera d’aquestes jornades es farà aquesta mateixa tarda, amb el tema ‘Els diners fan la felicitat?, i hi prendran part la religiosa Lucía Caram i la política i periodista Montse Nebrera, actuant com a moderador Joan Biscarri, vicerector de la UdL; el dia 28 serà el torn per a ‘Les raons del cor i la necessitat de racionalitat’, amb l’escriptor Ferran Sáez i Gemma Filella, professora de Pedagogia i Psicologia de la UdL, i actuant de moderador Carles Alsinet, degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL; el 6 de febrer, amb ‘Podem prescindir dels altres?’, amb Josep Maria Esquirol, filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, i el consultor social Fernando Fantova, moderat per la psicòloga Mercè Birba; i el cicle acabarà el 20 de febrer amb ‘I de la sexualitat quan en parlem?’, amb Francesc Granja, MBA per Esade, sexòleg, coach i divulgador, i que des de fa més de vint anys pateix una lesió medul·lar adquirida, i l’escriptora, sexòloga i investigadora Valerie Tasso, moderat per Maria Àngels Balsells, doctora en Psicopedagogia i professora de la UdL.