Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI presenta l’obra guanyadora del Premi Lladonosa amb què el diari ‘La Mañana’ obsequiarà els seus lectors per Sant Jordi

L’historiador Xavier Aguayo és autor del treball sobre la immigració a Lleida durant el segle XX que va endur-se el guardó

La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha presidit l’acte, celebrat a l’Aula Magna

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest divendres la presentació del llibre ‘La immigració a Lleida durant el segle XX: el punt d'inflexió del franquisme. Un impacte demogràfic i urbanístic sense precedents’, de l’historiador Xavier Aguayo, obra amb la qual el diari ‘La Mañana’ obsequiarà els seus lectors el 23 d’abril vinent amb motiu de la diada de Sant Jordi.

L’acte ha comptat amb la participació de Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida; Manel Lladonosa, president del Patronat Josep Ladonosa i Pujol; Antoni Perea, alcalde d’Alguaire; Ignasi Calvo, director de ‘La Mañana’; i del mateix autor.

Aquest treball va ser el guanyador del 29è Premi Josep Lladonosa d’història local dels Països Catalans, que es va fallar la tardor passada, un guardó dotat amb 4.000 euros i amb la seva publicació coincidint amb Sant Jordi.

L’obra centra la seva atenció en l’impacte de la immigració durant el franquisme a Lleida a partir de l’estudi de la demografia i dels censos municipals, i el seu reflex en la població de la ciutat, sobretot en els barris del Secà de Sant Pere i els Magraners. És el primer cop que un treball sobre demografia i immigració és guardonada amb el Premi Lladonosa.