Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La Diputació de Lleida i l’IEI fan realitat en coedició amb Pagès Editors la primera antologia de la poesia lleidatana

Jordi Pàmias i Jaume Pont han estat al capdavant d’un projecte pioner que ha donat com a resultat ‘Poetes de ponent. Antologia (de la Renaixença als nostres dies)’

El volum s’ha presentat avui a l’Aula Magna de l’IEI en un acte que ha estat presidit per Rosa Maria Perelló

Lleida compta des d’avui amb una antologia amb el millor de la seva poesia, una obra que és fruit d’una iniciativa de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i que ha tingut al capdavant dos personalitats de relleu com són els poetes Jordi Pàmias i Jaume Pont. La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit la presentació d’un volum que ha qualificat com a imprescindible.

‘Poetes de ponent. Antologia (de la Renaixença als nostres dies)’ és el títol d’aquesta obra que ha estat presentada avui a l’Aula Magna de l’IEI i que està cridada a ocupar un lloc d’honor al proper Sant Jordi. A més de Rosa Maria Perelló, la presentació ha comptat amb la presència dels mateixos Jordi Pàmias i Jaume Pont, d’Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, i dels escriptors Josep Vallverdú, que ha presentat l’obra, i Josep Borrell, autor de l’epíleg, a més d’Àngels Marzo, que ha llegit alguns dels poemes. També hi eren presents Lluís Pagès, president de Pagès Editors, i Antoni Balasch, assessor cultural de la Diputació, com també alguns dels poetes que formen part de l’antologia.

Tal com ha recordat Rosa Maria Perelló, aquest projecte pioner va a omplir un buit que hi havia a la poesia lleidatana, una terra de poetes però que no comptava amb un recull amb el millor de la creació poètica de Ponent. L’antologia inclou una cinquantena d’autors, des de Morera i Galícia, el millor i més representatiu poeta lleidatà de la Renaixença, fins a les veus joves de la poesia actual, amb noms com ara Màrius Torres, Rosa Fabregat, Francesc Pané o Meritxell Nus, en una panoràmica completa que s’aplega en aproximadament mig miler de pàgines.

En la seva intervenció, Rosa Maria Perelló també ha volgut agrair la col·laboració i la bona sintonia que hi ha hagut amb Pagès Editors per tal que l’obra sortís a la llum, a més de felicitar Jordi Pàmias i Josep Pont per haver dut a terme un “treball tan acadèmicament rigorós” que ha donat com a resultat una obra imprescindible que “responia a una necessitat” i que és fruit d’una iniciativa de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.