Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La UdL, escenari de la jornada de cloenda de l’homenatge de Lleida a Benet Rossell impulsat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs

 Jaume Pont, Antoni Clapés, Lydia Oliva, Francesc Fité, Pascal Letellier i Antoni Pinent han estat els protagonistes d’aquesta darrera jornada, que ha comptat amb la presència d’Antoni Balasch, assessor cultural de la Diputació de Lleida.

La Universitat de Lleida ha estat avui l’escenari de l’acte de cloenda de l’Homenatge a Benet Rossell que durant els tres darrers dies s’ha celebrat a la capital del Segrià. La cloenda ha comptat amb la presència, entre d’altres, de l’assessor cultural de la Diputació de Lleida, Antoni Balasch, i de la vídua de Benet Rossell i administradora del llegat de l’artista, Cristina Giorgi. L’acte ha tingut lloc a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de Lleida.

De fet, la UdL ha estat la seu de la totalitat dels actes programats en aquesta tercera i darrera jornada. L’activitat ha començat amb una taula rodona titulada ‘La poesia de Benet Rossell’ que ha comptat amb la coordinació i moderació de Jaume Pont, poeta i catedràtic de filologia hispànica de la Universitat de Lleida, i en que hi han intervingut Antoni Clapés, editor de Cafè Central, poeta i traductor, i Lydia Oliva, escriptora i comissària d’exposicions. A continuació ha tingut lloc una altra taula rodona, aquesta titulada ‘Benet Rossell, l’artista’, coordinada i moderada per Francesc Fité, catedràtic d’història de l’art de la UdL, i en què hi han participat Pascal Letellier, crític d’art i comissari d’exposicions, i Antoni Pinent, cineasta i comissari d’art contemporani. 

Enrere han quedat tres jornades farcides d’actes en què, a iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i amb el recolzament de totes les administracions, s’ha volgut posar en valor la figura d’un dels artistes més emblemàtics de la cultural lleidatana, un creador multidisciplinari nascut a Àger (la Noguera) l’any 1937 i que va morir al 2016.