Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Neix ‘LARVA. Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI’ per donar a conèixer nous artistes i projectes d’arts visuals de Lleida

La directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha presentat aquest dilluns a l’Aula Magna de l’IEI, LARVA. Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI, un premi pensat des del Departament d’Arts i Patrimoni de l’IEI i que neix amb voluntat de donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, a la creació emergent i per donar a conèixer el teixit artístic de les Terres de Lleida. La intenció d’aquesta convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques dins el territori.

La convocatòria d’aquest concurs, de caràcter biennal, resta oberta des de l’1 d’abril de 2017, amb l’objectiu de seleccionar artistes que configuraran una exposició col·lectiva, amb catàleg, a la sala Gòtica de l’IEI, del 21 de desembre de 2017 a l’11 de febrer de 2018, i que optaran al Premi de la Biennal.

Durant la seva intervenció, la directora de l’IEI, ha destacat la importància de la convocatòria d’un premi com aquest perquè permetrà analitzar la musculatura de talent creatiu de les comarques de Lleida; i ha subratllat el fet que s’obre una finestra a les primeres oportunitats, aquella que, moltes vegades, és la més difícil d’accedir, la que situa a l’artista al món, i sense la qual, res tindria sentit, i possiblement la seva carrera professional, tampoc.

La intenció no és guardonar obres concretes sinó artistes amb un potencial que el jurat consideri susceptibles de rebre un impuls. El jurat estarà format per la directora de l’IEI, Montserrat Macià –que actuarà com a presidenta-; el conseller del Departament d’Arts de l’IEI, Jaume Cuadrench; la comissària, crítica, coordinadora d’exposicions Arts Santa Mònica, Fina Duran; el director de la revista BonArt, Ricard Planas; el galerista, Fidel Balaguer; el col·leccionista d’art, Josep Antón Arnó; i el tècnic de l’IEI; Anselm Ros.

En definitiva, LARVA vol descobrir el màxim d’artistes de les comarques de Lleida que encara no s’han manifestat mai o han tingut poques oportunitats de fer-ho. Així, s’evidenciarà l’estat de forma del teixit creatiu del territori.

El termini de presentació de les obres finalitza a les 22:00 h del 4 de juny de 2017.

El veredicte sobre l’artista guanyador de LARVA es donarà a conèixer en una roda de premsa que se celebrarà durant la primera quinzena del mes de juliol.