Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Corbins reprograma Marges amb les actuacions de Paula Grande, Raquel Lúa amb Amaia Miranda, Magalí Sare amb Manel Fortià i Uënsdei

El festival, que compta amb el recolzament de l’IEI, es desenvoluparà del 9 d’agost al 6 de setembre amb el repte de donar suport al malmès sector cultural, descentralitzant-lo i reivindicant el territori.

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs donarà suport un any més al festival Marges, una iniciativa de lAjuntament de Corbins que s’ha vist obligada a reprogramar-se sobre la marxa per tal de poder seguir endavant.

 

De fet, Marges ja es va presentar a principis de juny a lIEI, amb un cartell que anava del 5 de juliol al 23 d’agost, però el nou confinament que va patir el Segrià va obligar a ajornar- lo. Els organitzadors, però, no van descansar i ara han pogut reactivar el festival amb un cartell que inclourà quatre diumenges sempre a les 9 del vespre i amb entrada gratuïta, prèvia inscripció al telèfon 973 19 01 17 o al correu marges@corbins.cat- des del 9 d’agost fins al 6 de setembre, i reeditant, això sí, el mateix esperit: oferir actuacions de qualitat en espais a laire lliure de lentorn de Corbins, tot plegat concebut com una eina per donar suport a la cultura, descentralitzant-la i reivindicant el territori.

 

De fet, tal com va manifestar lalcalde de Corbins, Jordi Verdú, en la presentació del festival, Marges intenta “deslocalitzar els concerts” ubicant-los en llocs “únics, diferents i molt especials, i que pensem que els hi donaran més valor, tot plegat “en un projecte que surt de gent del poble i al qual des de l’Ajuntament li donem suport.

 

Entrant en detall en la nova programació, obri el foc Paula Grande el 9 d’agost a la zona dels erals, el mateix espai que acollirà el segon concert, el 16 d’agost, a càrrec de Raquel Lúa i Amaia Miranda. Marges continuarà el 23 d’agost amb Magalí Sare i Manel Fortià, la primera amb una excel·ncia vocal increïble i el segon amb el seu contrabaix, amb una actuació que es farà a la platgeta del riu. El festival es tancarà el 6 de setembre, tam a la platgeta, amb el pop íntim de Uënsdei amb el concert de presentació de Mudança’, el seu darrer treball. Es dona la circumstància que la proposta d’organitzar Marges va néixer arran de la presentació d’aquest darrer disc de nsdei, i aprofitant l'avinentesa es van voler sumar altres artistes per, daquesta manera, omplir de música Corbins diferents caps de setmana dels mesos d’estiu. De fet, lactuació de nsdei havia de ser la que inaugurés el festival, però ara, amb el nou calendari, serà la que el clourà.

 

Sigui com sigui, Marges és la contribució que l’Ajuntament de Corbins vol fer per tal de reactivar el sector cultural, molt malmès després de mesos d’aturada. Es vol fer, a més, amb el valor afegit i de reivindicació del territori, en aquest cas els afores del poble, els seus camps, les seves eres i la riba del riu, zones que donen caràcter i identitat a Corbins.