Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Deu centres i uns 350 alumnes al Mercadet / Escola d’Emprenedors, celebrat als espais exteriors i al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

La fira ha acollit diferents activitats, presentacions i una taula rodona titulada ‘Petits empresaris de Ponent’

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest divendres l’escenari de la tradicional jornada dedicada a l’emprenedoria, celebrada sota el nom de Mercadet / Escola d’Emprenedors.

La fira ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Lleida, el Departament d’Ensenyament (Centre de Recursos Pedagògics) i GLOBALleida amb la col·laboració de l’IEI. En aquesta edició hi han participat sis centres de primària i quatre centres de secundària, en total uns 350 alumnes de primària, ESO, PFI i Formació professional que han comercialitzat els productes produïts per les empreses creades durant aquest curs escolar. A més, al Pati de l’IEI els alumnes de primària han fet una presentació dels seus projectes i després s’hi ha celebrat la taula rodona titulada ‘Petits empresaris de Ponent’ per explicar la seva experiència.

Els productes que s’han comercialitzat són principalment productes agroalimentaris i artesans com ara productes alimentaris, de bijuteria, plantes o manualitats). Els centres participants han estat Alba, Riu Segre, FEDAC, Episcopal, El Segrià (Llívia), La Rosella (Rosselló)IES Castell dels Templers, CEIP Maristes Montserrat-Calidoscopi, IMO Institut Municipal d’Ocupació i PTT Mollerussa-Tàrrega.

Aquesta Fira és la cloenda d’un projecte que fomenta l’emprenedoria entre l’alumnat de cicle superior de primària i instituts de cicles formatius. L’objectiu és que ells mateixos elaborin el seu pla d’empresa i arribin a crear un producte final, tot incentivant l’autonomia dels alumnes, fomentant valors com ara la creativitat, la iniciativa, la col·laboració, el respecte, la solidaritat, el treball cooperatiu i el pensament crític, a més de crear xarxa entre els centres participants.