Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs dona veu a Jordi Turull amb la presentació de ‘Persistim’, la visió política i personal d’un dels presos polítics

L’Aula Magna s’ha quedat petita per acollir un acte presentat pel president de la Diputació, Joan Talarn, en què hi han intervingut l’esposa de Turull, Blanca Bragulat, el cantant Lluís Llach, i que ha estat conduït per la periodista Anna Gómez

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha quedat petita aquest dilluns amb motiu de la presentació del llibre ‘Persistim, cartografia del 1-O: el relat d’un pres polític’, de Gemma Aguilera i Jordi Turull.

L’acte ha comptat amb la benvinguda a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha donat pas a un diàleg que ha estat presentat pel primer tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius, i en què hi han intervingut la dona de Jordi Turull, Blanca Bragulat, el cantant Lluís Llach –autor de l’epíleg del llibre– i la subdirectora del diari ‘Segre’, Anna Gómez. A l’acte també hi han assistit el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, i nombrosos diputats, a més del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre d’altres.

‘Persistim’ té com a fil conductor l’al·legat final davant del Tribunal Suprem del conseller Jordi Turull i convida el lector a persistir en l’objectiu d’assolir la República Catalana davant un Estat espanyol entestat en reprimir el dret a decidir. És precisament aquest aspecte el que ha volgut remarcar Joan Talarn en la seva breu intervenció, tot encoratjant els presents a persistir en la lluita per aconseguir la República, i a fer-ho malgrat la repressió exercida per l’Estat espanyol i de la que en són víctima polítics electes com Jordi Turull.

Editat per Columna, ‘Persistim’ inclou un pròleg de Carles Puigdemont i l’esmentat epíleg de Lluís Llach. L’obra és fruit de la periodista especialitzada en informació política Gemma Aguilera i d’un dels presos polítics del procés, Jordi Turull. De fet, el llibre presenta el relat d’uns mesos que ja han marcat la història de Catalunya, a través de la visió política, però també personal i íntima, d’una de les persones que ho han viscut des de primer línia i que n’han patit la repressió posterior.

La periodista Gemma Aguilera va rebre al 2007 una menció d’honor en periodisme escrit dels Premis Ciutat de Barcelona, i al 2011 va guanyar el Premi Joan Fuster d’assaig amb ’Agent 447, l’home que va detenir el president Companys’. Per la seva part, Jordi Turull va ser un dels tres diputats que en nom del Parlament van defensar un referèndum pactat al Congrés. En la legislatura del referèndum de l’1-O va ser president del grup parlamentari de Junts pel Sí fins a ser nomenat pel president Puigdemont conseller de la Presidència del seu govern. Empresonat el 2 de novembre del 2017, va sortir en llibertat i va ser novament escollit diputat el 21-D, però va tornar a la presó el 23 de març del 2018 enmig dels dos dies del debat d’investidura que el podia escollir president de la Generalitat. Va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 12 anys de presó i d’inhabilitació absoluta pels delictes de sedició i malversació.