Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs exposa l’obra de l’artista valenciana Marla Jacarilla, guanyadora del Premi IEI de l’Embarrat 2018 de Tàrrega

La mostra està formada per 365 imatges-fotogrames, un vídeo i una dotzena de fotos en blanc i negre en format més gran

La Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’avui una exposició de l’obra de Marla Jacarilla guanyadora del Premi IEI de l’Embarrat 2018 de Tàrrega, titulada ‘El vuelo de un colibrí aviva las llamas de una pira de fotogramas ardiendo’. La mostra es podrà veure fins al 8 de setembre. La inauguració ha comptat amb la participació de l’assessor cultural en funcions de la Diputació, Antoni Balasch.

En la que era la cinquena edició de l’Embarrat de Tàrrega, el certamen va renovar el seu èxit com a plataforma de promoció de nous creadors, transformant una vegada més les antigues naus de la fàbrica targarina Cal Trepat en aparador de noves formes d’art radical i experimental. S’hi van exhibir una vintena de treballs d’autors emergents, recollint propostes que reflexionaven sobre el concepte de silenci en les diverses formes, literals i abstractes, i agrupades en l’espai batejat com ‘La Gran Màquina V’.

En aquest apartat, l'artista valenciana Marla Jacarilla (Alcoi, 1980) va ser distingida amb el Premi IEI-Embarrat 2018 per un treball que conjugava fotografia i literatura. El premi consistia en l’exposició que a partir d’avui es pot veure a la Sala Gòtica de l’IEI.

La primera part de l’exposició està conformada per 365 imatges, fotogrames de pel·lícules que l’artista va veure en algun moment de la seva vida. Acompanyant les 365 imatges, una projecció en què un personatge fictici parla del futur amb l’única finalitat de fomentar un debat introspectiu sobre el present. Finalment, juntament amb les 365 imatges i la projecció de vídeo, es poden veure 12 fotografies en blanc i negre de format més gran que fan referència a un passat, però que van acompanyades de textos que reflexionen sobre la potencialitat del cinema per conformar infinits futurs.

Marla Jacarilla ha guanyat la beca Escletxes de producció artística del Con­sorci de Museus de la Generalitat Valenciana, la beca de videoart de la Fundació BBVA, la beca Fundació Guasch Coranty o la beca Bòlit Mentor. Ha obtingut el premi a la millor artista del projecte ART NOU 2012. Ha estat finalista en certàmens com el Concurs d’Arts Visuals Miquel Casablancas i els premis Injuve o Antoni Gelabert d’Arts Visuals.