Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

COLLA GEGANTERA DEL CARNAVAL DE SOLSONA

Activitat: 
Geganters
Persona de contacte: 
Sr. Pere Obiols i Cots
Població: 
Solsona
Comarca: 
Solsonès
Telèfon: 
646 263 073
Pàgina web: 
http://www.gegantersdelcarnaval.net
Correu: 
solsona2003@hotmail.com
Breu Sinposi: 

L’estiu del 1999 una colla de joves de Solsona, tots portadors i amants dels gegants del Carnaval de Solsona van decidir formar una colla gegantera, fruit de les trobades geganteres que varem assistir i de la gran especiació que els nostres gegants despertaven per allà on passaven, en algunes ocasions els gegants havien estat convidats en festivitats d’altres localitats. La intenció bàsica era dedicar tos els nostres esforços per a la potenciació dels gegants del Carnaval i fomentar part del folklore solsoní. Així com degut a la gran importància de dita manifestació i el seu patrimoni folklòric dins la ciutat de Solsona obliguen la creació d’una entitat que vetlli per la seva conservació, lliurant així a l’Associació de Festes del Carnaval d’una dura tasca, per així poder-se dedicar íntegrament dins la festa del Carnaval.

Aquelles primeres intencions van donar fruit i la colla es va formar amb el nom de Colla Gegantera del Carnaval, que ha portat el carnaval solsoní per tot Catalunya, l’estat espanyol, Itàlia, Àustria i Japó.

Repertori: 

El grup va acompanyat per l’orquestra Patinfanjàs que interpreten les músiques tradicionals del Carnaval Solsoní: la marxa “El Bufi” i el “ball de Gegants”, dues peces del mestre solsoní Joan Roure i Jané

Condicions econòmiques: 

L’import és de 1.500 euros