Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Associació Obrador Xisqueta

Descripció: 

L’Associació Obrador Xisqueta és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2009 i ubicada al Pallars Sobirà. L’objectiu de l’associació és pagar un preu just per la llana de l’ovella Xisqueta als pastors/es i revaloritzar aquest material natural i del nostre territori, tal i com es mereix. Una de les línies de l’associació és la creació de peces artesanes amb pura llana verge de la mà d’artesanes del territori sota la marca Xisqueta, així com la oferta formativa a través de tallers i cursos més especialitzats relacionats amb el món de la llana (filar, tints naturals, feltre, etc...), impartits per artesanes professionals.

Activitat: 
Cursets i tallers
Persona de contacte: 
Mariona Lloret Capdevila
Població: 
Rialp
Comarca: 
Pallars Sobirà
Telèfon: 
973620977
Pàgina web: 
www.xisqueta.cat
Correu: 
info@obradorxisqueta.cat
Breu Sinposi: 

Obrador Xisqueta us ofereix tallers de dues hores de durada on us explicarem el nostre projecte, l’ofici de pastor/a, les races autòctones i les possibilitats de la llana com a material natural, tot treballant la tècnica del feltre en moll. Aquesta tècnica parteix de la llana en napa (llana neta, cardada i direccionada en mantells), i amb l’ajuda d’aigua tèbia, sabó i la fricció de les nostres mans farem un teixit no teixit com és el feltre, creant peces amb les nostres pròpies mans i imaginació. Cada participant s’endurà una peça acabada de llana feta per ell mateix.

Els nostres tallers van dirigits a públic de totes les edats, tant petits com grans. El màxim de participants per taller és de 15 persones. Hi ha la possibilitat de fer els tallers amb la Caravana Xisqueta o sense.

Condicions econòmiques: 

- Preu taller amb la Caravana Xisqueta: 600 euros (més IVA)

- Preu taller sense la Caravana Xisqueta: 400 euros (més IVA)

Per a tallers o cursos més específics o de diferents necessitats consultar amb nosaltres.

Condicions tècniques: 

En el cas que el taller es faci amb la Caravana Xisqueta haurem de disposar d’un espai de 5 m x 5 m aprox. i d’una taula gran, si és sense la Caravana, necessitarem un espai amb dues taules grans per tal que hi càpiguen còmodament els participants i, si pot ser, un espai cobert per protegir-nos del sol directe. També necessitarem un punt de llum i un lloc on poder agafar aigua.