Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Colles Merlinets i Joves Merlinets - Amics de la Sardana d'Alguaire

Activitat: 
Dansa
Persona de contacte: 
Ester Llovera Thomas
Població: 
Alguaire
Comarca: 
Segrià
Telèfon: 
630473462 - 973 757153
Breu Sinposi: 

Alguaire es un poble amb una forta tradició sardanista. En la dècada dels 60 es va formar un grup que ballava en principi ballets tradicionals catalans i sardanes.
Durant molts anys la colla “La Flor del Segrià” que així es deia , va participar en tots els concursos que es feien a les terres de Lleida, i no cal dir que va col·laborar en tots els actes que es feien al poble. No obstant tot això aquella jovenalla que formava aquella colla, es va fer gran , i per diferents motius aquella colla desapareix. En el any 1998 es crea la colla “Els Amics de la Sardana d'Alguaire”,Tot va començar en la celebració de la cloenda del saltem i ballem al nostre poble a l'any 98-99. A l'acabar la festa vam decidir que volíem continuar ballant, donar a conèixer més si cal la nostra dansa i continuar els vincles d'amistat que havien sorgit. Arran d'aquests desigs vàrem organitzar cursets, ballades, sortides, a l'estiu sardanes a la fresca per les places del poble, Vam començar com una família que de mica en mica s'ha anat ampliant fins arribar als nostres dies en que som aproximadament uns 200 socis.
Ara per ara, Col·laborem amb les deferents festes que s'organitzen al poble, com al Corre llengua, el dia del riu, l'onze de setembre, participem en ballades del Consell Comarcal (no hi faltem mai) i sempre que en tenim ocasió.Durant aquests anys hem fet cursets per tal d'ensenyar i divulgar la nostra dansa.
Tenim tres sardanes dedicades al nostre poble: El Santuari del Merli, El nostre Joan, i Recordant Lladonosa
Tenim dues colles: La d’infants : "Els Merlinets" i la de joves : "Joves Merlinets".

Repertori: 

Galop de fantasia, Sardana tradicional, Sardana punts lliures i Sardana curta.

Condicions econòmiques: 

Desplaçaments i berenar o refrigeri pels dansaires.

Condicions tècniques: 

Disposem d'equip de so per a exteriors. Necessitem connexió a la llum. Si és a l'exterior, plaça o carrer ample, a l'interior, local amb una pista per ballar.