Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr RSS

Cerca

aoc

L’Aula Magna de l’IEI acull la presentació a Lleida de ‘Perseguits i Salvats’, el documental que posa imatges a un projecte de la Diputació de Lleida

La primera de les projeccions s’ha fet avui amb la presència d’un dels seus directors, Jaume Serra, i d’una de les protagonistes, Alice Ekma, néta i neboda de refugiats que van sobreviure a l’holocaust durant la Segona Guerra Mundial.

La cinta, produïda per La Xarxa, es podrà tornar a veure dijous vinent, dia 25, en una sessió en què intervindrà Pilar Rahola, gran coneixedora de la comunitat jueva.

CAT

L’Institut d’Estudis Ilerdencs impulsa el primer Congrés sobre Pedra Seca a les Terres de Lleida, un projecte pioner al voltant d’un element icònic

Se celebrarà els dies 23 i 24 de març entre l’IEI i els Centres d' Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses i està concebut com un punt de partida en l’estudi, protecció, preservació d’un dels elements patrimonials més destacats del territori.

Hi prendran part professionals i experts i s’articularà en tres eixos: l’estat d’aquest patrimoni, la seva funcionalitat i el seu futur.

CAT

L’IEI acollirà els dies 18 i 25 dos projeccions del documental ‘Perseguits i Salvats’, produït per la XAL amb la col·laboració de la Diputació

A la primera hi assistiran els directors, Daniel Serra i Jaume Serra, i una de les protagonistes, Alice Ekman, néta i neboda d’un dels jueus que es van salvar als Pirineus, mentre que a la segona hi prendrà part la periodista Pilar Rahola.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acollirà, els dijous 18 i 25 de gener, la projecció del documental ‘Perseguits i Salvats’. En ambdós casos, la projecció es farà a partir de les 7 de la tarda i anirà seguida d’un debat en què hi intervindran diferents personalitats.

CAT

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL PERSEGUITS I SALVATS, dijous, 18 de gener

 

L'Aula Magna de l'IEI acollirà el proper dijous, 18 de gener a les 19h.,  la projecció del documental PERSEGUITS I SALVATS
 

CAT

XIII JORNADES DE FILOSOFIA A LLEIDA. La democràcia al segle XXI

divendres, 23 febrer, 2018 (Tot el dia) fins dissabte, 24 febrer, 2018 (Tot el dia)
Aula Magna de l'IEI

Els 75 anys de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, protagonistes d’un especial d’UA1 Ràdio

L’emissora ha emès en directe des de la Biblioteca el programa ‘Un dia més’, que ha servit per commemorar l’aniversari de l’IEI i que ha entrevistat, entre d’altres, la seva vicepresidenta, Rosa Pujol, i la seva directora, Montserrat Macià.

CAT

El lleidatà Joan Pallé guanya el Premi LARVA per a projectes d’arts visuals i creadors emergents. El guardó consistirà en una exposició individual a la Sala Gòtica de l’IEI, el mateix espai que acull, des d’avui i fins al 4 de febrer, una mostra col·lecti

El lleidatà Joan Pallé ha estat escollit el guanyador del premi LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals, un guardó ideat pel Departament d’Arts i Patrimoni de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El premi consistirà en la producció d’una exposició individual a la Sala Gòtica de l’IEI, amb l’edició d’un catàleg.

La decisió del jurat s’ha donat a conèixer aquest vespre a la mateixa Sala Gòtica, l’espai que acull, des d’avui i fins al 4 de febrer vinent, l’exposició col·lectiva d’aquests premis LARVA, en la que hi participen els nou projectes finalistes.

CAT

Pàgines

Subscriure a Institut d'Estudis Ilerdencs RSS