Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr RSS

Cerca

aoc

Arrencacebes

Descripció: 

SINOPSIS:
Després d’anar a dreta i esquerra, amunt i avall, després de voltar la seca, la meca i la vall d’Andorra, ens hem retrobat dos vells amics, en Joan i en Ferran (que no és tant vell).
Hem decidit arrencar un projecte junts... arrencar?... arrenca?... Arrencacebes! decidit! ens direm...“Comèdies Arrencacebes”.
Volem explicar històries amb titelles, amb objectes, amb actors.
Històries clàssiques, noves, inventades, llegides, dibuixades…
D’una manera senzilla, bonica, divertida, amb qualitat...com sabem fer-ho.
Aprenent cada dia una mica i gaudint del que fem cada dia. Nosaltres contem contes!!! Els contacontes més puristes diuen que no.
Fem titelles!!! Els titellaires més puristes també diuen que no.
Som actors!!! Carai, tampoc tenim els estudis reglats.
Doncs que fem?
Nosaltres fem que la gent que ve a compartir una estona amb nosaltres s’ho passi bé, que riguin pels descosits, que s’emocionin amb les històries que els hi contem, que s’oblidin per una estona dels problemes, que aprenguin quelcom de nou o que recordin quelcom oblidat, que visquin un moment únic, fet especialment per a ells...
El nostre teatre és per a tothom, per a les nenes i nens tractats com a persones sensibles i intel·ligents, i per als grans que encara guardin una mica de tendresa i que vulguin entrar al joc del teatre.

Activitat: 
Titelles
Persona de contacte: 
Sr. Ferran López Guillamet
Població: 
Lleida
Comarca: 
Segrià
Telèfon: 
629 127 801
Pàgina web: 
www.arrencacebes.com
Correu: 
arrencacebes@gmail.com
Breu Sinposi: 

REPERTORI:

CONTES SALUDABLES:

La proposta d’aquest espectacle és explicar que la
salut no és solsament trobar-se bé físicament, sinó també són moltes altres
coses: el poder gaudir d’una família, d’amics, de feina, de casa, aprendre a
compartir, saber estimar...
Per fer-ho hem buscat quatre contes curts: un conte
africà, el ”Regal” de Gabriela Keselman, “Frederick” i “La casa més gran del
món” de Leo Lionni i de tots quatre n’hem fet una adaptació força divertida.

LA LLEGENDA:

És una adaptació lliure de la llengenda de Sant Jordi on hem suprimit cavallers i princeses, i el protagonisme el tenen la colla de joves de la vila, a més a més hem barrejat diferents contes. Potser el principal és la llegenda del cavallers Sant Jordi, però també hi pots trobar el conte del vestit nou del emperador de Hans-Cristian Andersen, i el conte de la sopa de lletres que tracta de la cooperació davant de la escassetat, que vam aprendre d'en Xesco Boix. i del qual n’hem trobat diferents versions.

L’ONCLE BUSCALL:

L’Oncle Buscall és un espectacle de teatre concebut per tal de donar a conèixer i reviure un element mitològic i tradicional de la cultura catalana, el “Tronc de Nadal”.
Originàriament consistia en un tronc de llenya per alimentar la llar de foc, i els regals eren l’escalfor i la llum que ens proporcionava.
Avui dia és un tronc que sovint es decora posant-li potes i altres elements que simulen una cara somrient que sovint es corona amb una barretina vermella. Se’l fa cagar colpejant-lo repetidament amb un bastó que simula el tradicional atiador de la llar de foc, alhora que se li canta una cançó al·lusiva d’aquesta circumstància.
Al 2001, en Marc Estiarte va crear aquesta història per tal de recordar aquesta tradició catalana que poc a poc es van perdent. Nosaltres hem fet una adaptació divertida i senzilla d’aquesta història.

Condicions econòmiques: 

450€ més IVA

Condicions tècniques: 

Escenari de 8 x 6 m i 3,5 m d’alçada- Càmera negra - Vestidor per a dues persones amb lavabo i aigua corrent - Presa de llum de 1000 w a 220 v - 1,5 hores de muntatge i 1 hora de desmuntatge.