Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs presenta el llibre de l’experiència vital del teòleg Ramon Prat

L’obra està concebuda com el legat i el testimoni de l’autor en la seva recerca de la presència de Déu. La presentació ha estat presidida per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i ha comptat amb la presència del bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, ha presidit avui la presentació del llibre Record de Déu. Pelegrinatge a la recerca de l’infinit, de Ramon Prat.

La presentació ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI i, a més de Rosa Pujol i de l’autor de l’obra, hi han participat Lluís Pagès, president de Pagès Editors, i la pediatra, doctora en medicina i psicòloga Montserrat Esquerda. Entre els assistents hi havia el bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

En la seva intervenció, Rosa Pujol ha destacat la personalitat “calidoscòpica” de Ramon Prat, al que ha qualificat de treballador “incansable”. La vicepresidenta de l’IEI ha recordat també que Ramon Prat ja va ser protagonista fa ben poc a la mateixa Aula Magna amb motiu de la taula rodona que va servir per commemorar conjuntament el 75è aniversari de l’IEI i els 25 anys d’IREL (Institut de Recerca i d’Estudis Religiosos de Lleida), una entitat a la que Prat ha estat permanentment vinculat i que en aquella cita el va homenatjar.

L’obra que s’ha presentant avui es podria considerar que és el llibre de la vida de Ramon Prat, ja que està concebut com el testament i el legat que ens deixa l’autor en la seva recerca de la presència de Déu al bell mig dels esdeveniments humans, en el seu drama quotidià i històric. Aquest legat té dues característiques: la primera és que, des de la seva joventut d’estudiant universitari fins a l’actualitat, l’autor ha caminat sempre al costat dels seus amics creients, agnòstics i ateus, eliminant cada vegada més les barreres que ens separen als uns dels altres; la segona, tal com ha explicat el mateix Ramon Prat, és que s’ha donat permís per escriure el seu pensament conscient, però també el subconscient i l’obertura a l’infinit, sense censura interior i des de la passió per Déu i per la humanitat.

Nascut a Lleida el 1945, Ramon Prat i Pons és doctor en teologia. En l’actualitat és professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya i exdirector de l’IREL. Ha escrit nombrosos articles i ha publicat, entre altres llibres, Fe i universitat d’avuiCompartir la joia de la feEl dinamismo de la comunión eclesialLa misión de la Iglesia en el mundoRentar els peus. Diàlegs interiors postconciliars, El fil de la vidaLa canya de pescar. A més, segueix exercint el seu ministeri de prevere a la Unitat Pastoral Agermanada de les parròquies Mare de Déu del Pilar i Santa Maria Magdalena de Lleida.