Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Els 75 anys de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, protagonistes d’un especial d’UA1 Ràdio

L’emissora ha emès en directe des de la Biblioteca el programa ‘Un dia més’, que ha servit per commemorar l’aniversari de l’IEI i que ha entrevistat, entre d’altres, la seva vicepresidenta, Rosa Pujol, i la seva directora, Montserrat Macià.

La Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha esdevingut aquest matí un improvisat estudi de ràdio amb motiu del programa especial que l’emissora UA1 Ràdio ha emès en directe per commemorar el 75è aniversari de la fundació de la institució, durant el qual ha ofert, entre d’altres temes, una entrevista amb la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Rosa Pujol, i amb la directora de l’IEI, Montserrat Macià.

El programa especial ‘Un dia més’, amb Jordi Sebastià, s’ha iniciat amb una tertúlia al voltant de la cultura de Lleida i del paper de l’IEI al territori, en què hi han intervingut Pep Tort, ex director del Consorci de la Seu Vella; Xus Llavero, presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià; i Josep Ramon González, president de l’Associació d’Amics de la Seu Vella.

Posteriorment, ha estat el torn per a l’entrevista a Rosa Pujol i Montserrat Macià, que han estat acompanyades de la tècnica Sílvia Farrús. Totes tres han ofert detalls sobre les instal·lacions de l’IEI, sobre el seu fons documental i sobre la tasca que s’hi fa, sempre sota el paraigua de la Diputació i amb la mirada posada en l’àmbit cultural i en el territori, ja que l’impuls de l’IEI suposa una veritable “bombona d’oxigen per als Ajuntaments”, tal com ha volgut destacar Rosa Pujol.

L’emissió ha acabat amb la intervenció de Jordi Curcó, historiador i periodista, a més de vicepresident de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.