La vacunació i les restriccions en els drets i llibertats individuals arran de la pandèmia, a debat en les Jornades de Salut de l’IEI

08/03/2021
Laura Salamero, César Cierco i Montserrat Esquerda signaran les dos sessions previstes, programades pels dimecres 10 i 17 de març i que es podran seguir via streaming al canal culturaiei.cat.

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs posa en marxa aquest dimecres les Jornades de Salut Pública i Drets Fonamentals, una proposta que se celebrarà en dos sessions els dimecres 10 i 17 de març en format virtual via streaming a través del canal culturaiei.cat.

Aquestes jornades naixen arran de la situació de pandèmia que patim com a societat, que ha posat sobre la taula vells debats no resolts, com ara fins a quin punt estem disposats a cedir drets i llibertats individuals per la salvaguarda de la salut pública, o fins on pot arribar la vacunació col·lectiva, o el dret a negar-s’hi, com a eina fer frenar l’expansió de la pandèmia.

És per això que des de l’IEI es proposen dos conferències divulgatives de reflexió que aniran a càrrec d’experts acadèmics, que ens acostaran la seva visió lluny de l’estridència i de la circulació d’afirmacions no fonamentades que circulen a gran velocitat en la societat digital en què vivim en l’actualitat.

La primera d’aquestes sessions arribarà aquest dimecres, 10 de març, a les 19.00 hores, i tindrà com a protagonista la doctora Laura Salamero, professora lectora de Dret Administratiu de la UdL, que parlarà sobre ‘Restriccions de Drets Fonamentals en temps de pandèmia’.

La segona entrega arribarà una setmana més tard, el dimecres 17, també a les 19.00 hores, amb el doctor César Cierco, professor titular de la UdL de Dret Administratiu, i Montserrat Esquerda, directora de l’Institut de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, i durà per títol ‘Vacunació i salut pública a debat’.