L’IEI il·lumina el Nadal amb la música de Pau Casals i l’encesa de La Càpsula de les Estrelles

02/12/2020
Jordi Pardo, Alfons Reverté i Teresa Vall protagonitzen el ‘Diàleg Pau Casals. El cor de la melodia’, que culmina amb l’encesa de les llums nadalenques al Pati sota els acords de ‘El cant dels ocells’
L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha il·luminat avui les festes nadalenques amb una doble proposta en què el protagonisme ha estat per a la figura de Pau Casals i per a l’anomenada La Càpsula de les Estrelles, en una vetllada que s’ha emès en directe per Lleida TV i pel canal streaming de Segre.com.
La doble cita ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn, de la vicepresidenta Estefania Rufach i del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, a més dels diputats Mercè Carulla, Jordi Verdú i Carles Gibert.
Els actes s’han iniciat a l’Aula Magna de l’IEI amb el ‘Diàleg Pau Casals. El cor de la melodia’, presentat per Mariví Chacón, periodista de Lleida TV, i en què tres figures de la música lleidatana han parlat sobre diferents aspectes de la vida i l’obra d’aquest català universal. Així, Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, organitzadora de l’acte juntament amb l’IEI; Alfons Reverté, director de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida; i Teresa Vall, primera violoncel, han explicat la seva visió sobre el compromís social de Pau Casals, sobre la defensa dels seus valors, sobre el seu exili i sobre el seu llegat, a més d’oferir diferents tastets de la seva música.
Com a cloenda de l’acte, i mentre sonava una de les composicions més celebrades de Pau Casals, ‘El cant dels ocells’, tots els presents s’han desplaçat des de l’Aula Magna fins al Pati, on s’ha procedit a encendre la il·luminació nadalenca amb el muntatge La Càpsula de les Estrelles, consistent en una estructura en forma cilíndrica de 6 metres d’alçada, 12 metres lineals i 4 metres de base, decorada amb garlanda de llum amb més de 12.000 espurnes de llums i més de 200 estrelles, que formen un espectacle digne de gaudir per a tota la ciutadania.