Som Cinema preestrenarà ‘Un amor’, el nou treball d’Isabel Coixet, i projectarà 47 llargmetratges i curts tant de ficció com documentals

09/10/2023
La 14a edició del certamen se celebrarà del 18 al 22 d’octubre a Lleida amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació

 

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema preestrenarà el nou llargmetratge d’Isabel Coixet, ‘Un amor’, en la 14a edició del certamen, que tindrà lloc del 18 al 22 d’octubre.

El festival s’ha presentat aquest dilluns a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida en un acte en el quan hi han participat la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, i la directora artística de Som Cinema, Judith Vives.

En la seva intervenció, Estefania Rufach ha manifestat el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs a festivals que, com és el cas de Som Cinema, “s’emmarquen en la llengua catalana, tan important en els dies d’avui, sobretot ara que la tornem a veure en perill”. La vicepresidenta de l’IEI també ha volgut felicitar l’organització pels catorze anys de vida del festival i per tot l’esforç i l’empenta que hi ha al darrere.

Segons ha detallat des de l’organització, el festival, que és la mostra de referència dedicada en exclusiva a les produccions cinematogràfiques d’àmbit català, projectarà enguany 47 treballs ­–llargmetratges i curts tant de ficció com documentals– provinents de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Les projeccions tindran lloc en diferents escenaris de la ciutat, Screenbox Lleida, Ilerna i la Universitat de Lleida. La sessió inaugural es farà el dia 18 a l’Auditori del Campus de Cappont de la UdL i inclourà la projecció de la pel·lícula ‘Beach House’, d’Héctor Hernández, mentre que la cloenda es farà el dia 22 a Screenbox, on, a banda del lliurament de premis, es projectarà el documental ‘Clot’, de Bòreas Talent, dedicat als canvis que durant els anys ha experimentat el Clot de les Granotes de Lleida.

El certamen mantindrà a més el seu compromís amb el talent més jove mitjançant el concurs Som Secundària, dedicat a curtmetratges realitzats per estudiants d’instituts de Lleida, i amb les projeccions de curts realitzats per l’alumnat de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT) i Ilerna.

Produït per Suggeriments SCP i amb el suport de la Paeria, la Diputació de Lleida-IEI i la UdL, enguany s’incorpora al projecte la Fundació Privada Horitzons 2050, que dotarà els 2.000 euros del premi al millor llargmetratge de ficció.