The Tyets, Figa Flawas, Guillem Gisbert, Antònia Font i Els Catarres, al millor Talarn Music Experience, el festival que demostra que el Pallars acull grans esdeveniments

09/11/2023
Sergi Carbonell, Meritxell Neddermann, Henrio, Dj Trapella, Ley Dj i Bego Martín Dj també actuaran a la que serà la 8a edició del festival, que se celebrarà del 18 al 21 de juliol a l’espai Lo Quiosc

El president de la Diputació i de l’IEI, Joan Talarn, diu a la presentació que el festival està consolidat com una de les propostes culturals més atractives del territori amb música en directe feta a Catalunya

Les entrades i els abonaments per als quatre dies es poden adquirir des d’aquest dijous a través de la pàgina web del festival

 

El Talarn Music Experience ha donat a conèixer els grups que conformen el cartell de la 8a edició del festival musical, que tindrà lloc a Lo Quiosc del 18 al 21 de juliol de 2024. Al grup mallorquí Antònia Font, anunciat fa unes setmanes, s’hi uneixen The Tyets, Els Catarres, Guillem Gisbert, Figa Flawas, Sergi Carbonell, Meritxell Neddermann, Henrio, Dj Trapella, Ley Dj i Bego Martín Dj.

La presentació ha tingut lloc aquest dijous a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on l’organització també ha fet pública la nova imatge del festival. A l’acte hi han participat el president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn; el diputat Marc Baró; l’alcalde de Talarn, Àlex García; i el director del festival, Ramon Mitjana. També ha assistit la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha posat en valor la magnitud del Talarn Music Experience, tot recordant que, en les primeres set edicions del festival s’han programat prop d’un centenar de concerts i hi han passat prop de 13.000 persones. Aquestes xifres “consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives de l’Alt Pirineu i Aran, posicionat així Talarn en el mapa musical”, en el que és el resultat “del compromís dels seus organitzadors amb la música en directe i de qualitat al Pallars”, reivindicant alhora la descentralització de l’oferta de festivals i concerts del territori català.

Talarn també ha destacat que el cartell d’artistes de la vuitena edició del festival són del territori, tot destacant que “el planter musical que tenim a Catalunya és importantíssim”. El president també ha volgut destacar que sigui un festival amb música en viu i en directe per fer gaudir encara més de la música.

Per la seva banda, el diputat Marc Baró ha felicitat els organitzadors per aquesta iniciativa que “visibilitza i posiciona el territori”.

Entrant en detall en la programació, cal destacar que, després de la bona experiència de l’edició de l’estiu passat, on per primer cop el festival va tenir quatre dies de durada, el Talarn Music Experience 2024 repetirà el format i s'allargarà també durant quatre jornades. Així, un total d’11 artistes de nivell contrastat tornaran a omplir l’escenari de Lo Quiosc en quatre jornades de música i gastronomia amb productes locals en un entorn inigualable a la vora del pantà de Sant Antoni. El cartell de la 8a edició permet el Talarn Music Experience entrar en una nova dimensió per posicionar-se al nivell dels millors festivals musicals del país, amb l’objectiu d’arribar a les 4.000 persones, com ha explicat el seu director, Ramon Mitjana

Dos dels grups del moment, The Tyets i Figa Flawas, seran els encarregats d’obrir el Talarn Music Experience 2024 el dijous 18 de juliol. Una nit que promet ser èpica i que es recordarà durant molt temps, protagonitzada per dos dels principals abanderats de la música urbana en català. Els acompanyarà Dj Trapella per mesclar els èxits més actuals amb els més alternatius.

El divendres 19 serà el torn de Guillem Gisbert, que després 15 anys de recollir èxits al capdavant de Manel, afronta ara una nova etapa en solitari. S’hi sumarà Enric Verdaguer, la veu de l’última gira de la pianista Clara Peya, que també inicia un projecte propi sota el nom de Henrio. Per últim, Ley Dj serà l’encarregada de tancar la nit amb la seva versatilitat.

Dissabte 20 serà el moment d’Els Catarres, una formació sense la qual no es podria entendre l’actual bon estat de la música cantada en català. Abans, però, Sergi Carbonell, cofundador i compositor de Txarango, presentarà el seu projecte en solitari, allunyat de la música festiva a què ens tenia acostumats. L’artista, model i Dj emergent Bego Martín posarà la música electrònica a disposició del públic per posar el punt final a la tercera jornada del festival.

I per tancar el Talarn Music Experience 2024, el diumenge 21 ens espera un dels plats forts de la 8a edició: l’actuació d’Antònia Font. Lo Quiosc es convertirà en un teatre a l'aire lliure per acollir aquest esdeveniment únic, inclòs dins la Gira per Teatres del grup mallorquí, i del qual ja s’han venut pràcticament el 50% de les entrades quan encara falten vuit mesos per a la data. Obrirà la nit Meritxell Neddermann, que portarà al Pallars un dels 10 concerts que ha programat per presentar el que serà el seu segon disc d’estudi.

Entrades ja a la venda
Com en anteriors edicions, el festival comptarà també amb una zona village i una àmplia oferta gastronòmica i d’oci per al públic visitant. El Talarn Music Experience obrirà portes, de dijous a diumenge, a les 19h, mentre que l’horari d’inici dels concerts serà a les 21h, a excepció del diumenge, que començaran a les 20h.

La zona d’aparcament se situarà, com els darrers anys, al voltant de l’edifici CITA, i s’obrirà a les 19h. Un cop hagin estacionat el seu vehicle, els visitants podran accedir caminant al recinte del festival, tot gaudint del recorregut de la Ruta cicloturística dels Llacs. A més, l’organització del festival està valorant la possibilitat d’oferir un servei llançadora d’autobús des de la ciutat de Tremp fins al recinte de Lo Quiosc.

A banda de les entrades per dies, amb un preu de 32 ó 35 euros segons la jornada, el Talarn Music Experience també posa a disposició del públic un abonament complet que dona accés als quatre dies de festival per un preu de 114 euros. Les entrades i els abonaments es poden adquirir des d’aquest mateix dijous a través de la pàgina web del festival (www.talarnmusicexperience.com).

Els menors de 16 anys podran accedir al festival acompanyats del seu pare, mare o tutor legal, i l’entrada serà gratuïta per a menors de 7 anys. Les persones amb mobilitat reduïda poden contactar amb l’organització a través del correu [email protected] per garantir el seu accés al recinte del festival.

El TME: la moneda del festival, també online
El Talarn Music Experience 2024 tornarà a comptar amb una moneda pròpia: els TME. Es tracta d’un format de pagament vàlid dins el recinte del festival que es va posar en marxa en la darrera edició i que té com a objectiu reduir el temps d'espera dels espectadors i agilitzar les cues als punts de restauració.

Els TME són bescanviables per euros i es podran adquirir físicament al mateix espai, però també al mateix moment que es compren les entrades o en qualsevol altra ocasió a través de la pàgina web del festival.

90 concerts en set anys
 

Al llarg de les primeres set edicions, el Talarn Music Experience ha programat prop d’un centenar de concerts, on hi han passat més de 12.700 persones. Aquestes xifres consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives de l’Alt Pirineu i Aran, resultat del compromís dels seus organitzadors per l’aposta per la música en directe i de qualitat al Pallars, reivindicant alhora la descentralització de l’oferta de festivals i concerts del territori català.