Tres diàlegs a la plaça del Pont de Suert i un itinerari poètic a la Vall de Boí, recta final del primer festival Errant a l'Alta Ribagorça

25/09/2020

El festival Errant encara aquest cap de setmana la recta final de la seva primera edició amb la plaça Mercadal del Pont de Suert com a escenari de tres diàlegs públics i un itinerari poètic i musical per la Vall de Boí. Errant, una proposta cultural inèdita, impulsada per l'Institut d'Estudis Ilerdencs, vol desplegar l'art compromès i el pensament per qualsevol racó de les comarques de Lleida

L'activitat principal d'aquest darrer cap de setmana se celebrarà a El Pont de Suert, on la reflexió i el pensament prendran tot el protagonisme amb tres diàlegs a la plaça. A les 12 del migdia del dissabte, la comissària d'art Alexandra Laudo i l'artista Marcel Rubio Juliana, que des de dijous ha estat pintant un mural en l'escenari de la plaça Mercadal, parlaran de la relació entre art i literatura.

A la tarda, l'editora del digital El Crític Laia Soldevila i el veterà periodista Salvador Alsius, debatran sobre l'ètica dels mitjans de comunicació en l'era del coronavirus; i la darrera xerrada la duran a terme Natàlia Lloreta, recentment anomenada directora executiva de FiraTàrrega, i l'activista i ambientòloga Mireia Boya, que ens parlaran de les “lleides” i dels seus paisatges i de la seva gent.

Aquestes activitats entorn del pensament es complementaran amb performaces i visites guiades a les exposicions, ahir divendres; amb un itinerari poètic pel casc històric d'El Pont de Suert, dissabte; i amb un itinerari poètic i musical per la Vall de Boí, que anirà de l'església de Durro a l'ermita romànica de St. Quirc, diumenge, activitat amb la qual es clourà el primer Errant.

El festival donà el tret de sortida el proppassat divendres dia 18 a Vilaller amb l'exposició col·lectiva comissariada per Jesús Vilamajó "Dones. Retòriques de poder i utopies del desig", on set dones artistes de diferents generacions i procedències ofereixen una mirada plural sobre l'actualitat: les migracions, l'explotació laboral, l'hedonisme o l'ús del llenguatge com a construcció social, en són alguns dels temes tractats.