L’IEI dona llum verda a un pressupost per a l’any 2021 de 7’7M€, una xifra que representa un increment de mig milió d’euros respecte al 2020

26/11/2020

La partida destinada a les activitats culturals dels ens locals s’incrementa en un 6% i passa a ser d’1,3M€, mentre que els projectes culturals de les entitats sense ànim de lucre experimentaran un increment del 91%

La Junta Rectora també ha aprovat el projecte de reforma de la segona planta de l’edifici de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que es destinarà íntegrament a oficines i que es preveu que estigui enllestida a finals del 2021

La Junta Rectora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha aprovat aquest dijous el pressupost per al 2021, que ascendeix a 7.775.070,21€, una xifra que suposa un increment de mig milió d’euros respecte a l’exercici anterior. Durant la sessió d’avui també s’ha donat llum verda al projecte de reforma de la segona planta de l’edifici de l’IEI, que es preveu que estigui enllestida a finals de l’any vinent.

La sessió ordinària de la Junta Rectora s’ha celebrat de forma telemàtica sota la presidència del president de l’IEI i de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el punt més destacat de l’ordre del dia ha estat l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2021, que s’eleva a 7.775.070,21€, amb un increment de 500.000€ (un 6,8%) respecte a l’actual exercici, en què era de 7.273.953€.

Entre les partides per a l’any vinent, destaca la destinada a ens locals per a activitats culturals, que puja a 1.344.000€, una xifra que suposa un augment del 6% respecte al 2020. També creix, en aquest cas un 91%, la partida destinada als projectes culturals de les entitats sense ànim de lucre, que se situa al voltant dels 300.000€ i que inclou activitats tant del 2020 com del 2021.

Un altre capítol destacat són els 415.000€ que fins ara es destinaven a subvencions directes per a activitats culturals, i que a partir del 2021 passaran a integrar-se en convenis plurianuals, una mesura que permetrà garantir l’estabilitat pressupostària de determinades activitats particularment rellevants. Finalment, cal destacar també que es doblarà la partida destinada a Programa.cat, un projecte integrador de la programació escènica municipal impulsat per la Generalitat i les quatre diputacions catalanes, en el cas de la de Lleida a través de l’IEI, que hi dedicarà 120.000€.

Passant a la reforma de la segona planta de l’edifici de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, avui s’ha procedit a l’aprovació inicial de la modificació del projecte, que comptarà amb un pressupost de 757.048,58€.

Segons aquest projecte, la segona planta de l’IEI es dedicarà íntegrament a espai de treball, oficines i despatxos. Això permetrà, d’una banda, que tot el personal que actualment treballa a les dependències de La Caparrella es pugui reagrupar amb la resta del personal en aquesta nova àrea. A la vegada, a la segona planta també s’habilitaran espais per a les diferents seccions i departaments de l’IEI, que fins ara duien a terme la seva activitat d’una manera més dispersa, i que ara disposaran d’una zona modulable que, en principi, estarà formada per tres espais diferents, però que serà hàbil per tal de donar lloc a un únic espai, sempre que calgui. Totes aquestes reformes es preveu que estiguin enllestides abans de final de l’any vinent, amb la qual cosa aquesta segona planta ja estaria plenament operativa.

D’altra banda, també s’ha presentat la proposta de concessió de subvencions destinades a biblioteques i/o sales de lectura de les comarques de Lleida per a aquest 2020, per un import de 63.501,65€ que les entitats beneficiàries (ajuntaments i entitats municipals descentralitzades) hauran de destinar a l’adquisició de llibres, DVD i CD’s.

Igualment, s’ha donat llum verda a la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran, segons el qual l’IEI aportarà 27.000€, amb càrrec a l’actual exercici, per a l’assistència i suport extern a la gestió cultural i patrimonial, natural i artística de la Val d'Aran, en general, i per a la preparació de la candidatura per a la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, en particular. Un altre conveni aprovat és el que l’IEI signarà amb FiraTàrrega per a la seva activitat en aquest 2020, i que suposarà una aportació de 120.000€.